Activiteiten

FREEZING PHYSICS

Foto Freezing physics elastiekje

De meer-dan-ijskoude natuurkundige roadshow In dit hoorcollege wordt vloeibaar stikstof (met een temperatuur van 196 graden onder nul) gebruikt om te laten zien wat voor interessante natuurkundige verschijnselen er plaatsvinden bij lage temperaturen. Kom kijken wat er gebeurt als je een elastiekje invriest....

techniek lab

Onder de vakkundige leiding van Technieklab leer je meer over snelheid. Hoe? Bouw een kleine auto en test deze op de testbaan. Hoe hard gaat die? Overleeft hij een sprong? En als hij crasht, hoe komt dat dan? Onderzoek waar het mis ging, pas je wagen aan, test deze nog eens en wordt zo de snelste van de baan!

 

Foto KennisKisten

De KennisKisten nemen je mee in de geschiedenis van enkele wetenschappers en uitvinders die ons leven op z’n kop hebben gezet en de wereld beter en slimmer hebben gemaakt. Kom je kennis met hen maken?

Licht door gewicht

licht door gewicht

Kunnen we energie opslaan met touwen, katrollen en gewichten? En hoe lang brandt dan de lamp? Steek je licht op bij Technieklab.  

Foto Proefjeslab met erlemeijer

In het schemerdonker ontvouwt zich Proefjeslab. Onder begeleiding van experts kunnen kinderen proefjes doen over onder andere luchtdruk, zwaartekracht, stroming, koolzuur, licht en geluid. Kun jij verklaren waarom de proefjes doen zoals ze doen?

 

Tijd tot de lancering

6 6

dagen

0 0
5 5

uren

5 5
2 2

minuten

4 4
0 0

seconden

icoon vrienden einstein mettekst